_____________________________________
Hozzávalók:
- 500 gramm zsíros tehéntúró
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 175 gramm tejföl
- 120 gramm cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 1 citrom reszelt héja
A tojásokat válaszd szét, és a habját verd fel keménnyé. Robotgéppel keverd össze a túrót, a pudingport, a tejfölt, a cukrot, a tojássárgákat, az olajat és a tejet, majd forgasd bele a tojások keményre vert habját, és reszeld bele a citrom héját.
A tortasütő (kerek, 20 cm) alját kend ki vajjal és liszttel, öntsd bele a masszát, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd készre. A sütési idő kb. 1 óra, ha a teteje nagyon pirulna, akkor a félidő után letakarható egy alufóliával.
(ilyen mikor kiveszem a sütőből, de nem kell megijedni ha összerogy és lesz egy Grand-kanyon a közepén, nekem is olyan szokott lenni, de állagra egyáltalán nem rossz. Sőt! Nagyon jó. :))
Hagyd teljesen kihűlni, tálalás előtt hintsd meg a tetejét porcukorral.
Elkészítési idő: 80 perc
Jó étvágyat kívánok! :)
A recept nem saját!
A recept nem saját!
Nagyon sokszor megcsináltam. Kiváló. A masszába mazsolát is érdemes tenni.
VálaszTörlés