cím

Egy blog ami egy lisztérzékeny lány életét mutatja be ... tapasztalatok, tanácsok, receptek. : )


2011. december 24., szombat

KÖNYVAJÁNLÓ: A CSOKOLÁDÉIMÁDÓK KLUBJA

Hátoldal:

Egyes nők vásárlásfüggők, mások elepednek egy finom pezsgőért. Van, akinek elég a kedvenc könyve, mások vadul partiznak. Lucy Lombard csak egy valaminek nem tud ellenállni, a csokoládénak – a krémes és édes mennyei örömöknek. Lucy szerint a csoki jó a fejfájásra, meggyötört lélekre, összetört szívre, és az élet egyéb apró bosszúságaira. Egy falat töltött vagy fekete csoda, és máris ízesebb a világ. Három hasonlóképpen csokihívő barátnőjével meg is alakítják a Csokoládéimádók Klubját, ahol hetente kibeszélhetik; ha lelépett a pasi, ha nyomul a főnök, ha kiállhatatlan a férj, vagy betoppan a szőke herceg…




Szerény személyem abszolúte hízásra hajlamos. Nem vagyok az a vékony típus és általában mindig eszem valamit este 6-7 után. A csokoládéért pedig egyenesen odavagyok. Imádom. Az internet mellett, ez az egyik leghasznosabb dolog az életben. Teljes mértékben Lucy Lombard, a főszereplő véleményét osztom miszerint, Minden problémára megoldás: a Csokoládé!
Igen, a könyvnek minden oldalán min. egyszer találkozunk a csokoládé szóval. Ez engem egyáltalán nem zavar, talán csak annyiban hogy a könyv olvasása közben és miután letettem utána is kívánom a csokoládét. [Ha valaki elkezdi olvasni javaslom neki, hogy mielőtt belekezd a regénybe azelőtt vásároljon csokit, hogy ne kelljen megszakítania az olvasást azzal hogy elfut a közeli közértbe egy Twix szeletért.]
A kötet négy, középkorú ámbár fiatalos nő életét és azoknak alakulását mutatja be. Nincsen konkrét főszereplő, mind a négyen fontos karakterei a regénynek. Először is Lucy Lombard aki összehozta a kis csapatot. Egy Targa névre hallgató számítástechnikai cégnél dolgozik, amolyan kisegítői titkárnő szerepben. A főnöke Aiden Holby előszeretettel szólítja „Gyönyörűségemnek” ami Lucy-nek nem igen van az ínyére mivel már öt éve kapcsolatban van Marcus Canning-el. Bár már öt éve együtt vannak, még mindig nem élnek együtt de Lucy már szeretne egy – vagy több – szinttel feljebb lépni a kapcsolatuk ranglétráján.
Lucy mellett ott van Autumn aki természeténél fogva kedves. Mikor lassan elmajszol egy csokoládékockát közben arra gondol, hogy Afrikában hány gyerek éhezik míg ő itt falatozik. A munkája az hogy „jót tesz”. Egy rehabilitációs központban dolgozik fiatal drogosoknak segít megtalálni a helyes utat. Általában valamilyen kreatív elfoglaltságot talál ki nekik hogy ne kelljen a drogokra, vagy a nehéz családi körülményeikre gondolniuk. Az ő családjában is vannak gondok, mellékes hogy a szülei elváltak, az öccse drogos. Ez is szinte egy elfogadott tény, viszont a gondok ott kezdődnek majd hogy az öccse, Richard miután elvesztette a lakását Autumnhoz fog költözni egy időre.
Nadia Stone volt a csapat harmadik tagja. Ázsiai családból származik akit kitagadtak miután elvett egy fehér férfit, ahelyett hogy azt választja akit számára kijelöltek. A kis klubban ő az egyetlen anya, van egy kisfia, a hároméves Lewis. Férjével Tobyval és Lewis-szal él együtt egy kis lakásban. Mikor Nadia terhes lett, Toby úgy határozott hogy Nadia nem mehet dolgozni, otthon kell maradni Lewis-szal. Nadia kénytelen volt feladni jól menő újságírói karrierjét. Emellett viszont Toby nem nagyon foglalkozik a munkájával inkább szerencsejátékozik az interneten. Ezt Nadia jól tudja, azt meg pláne hogy harmincezer fontnyi adósságuk van. Nem tudja, hogy hogyan tudnának kilábalni ebből a temérdek adósságból.
Chantal Hamilton volt az utolsó, negyedik tag aki csatlakozott a klubba. Chantalnak mindene megvan, gazdag és sármos férj, drága ékszerek, jó munka. Viszont a valójában Amerikából jött Chantalnak egy valami, egy nagyon fontos dolog hiányzik az életéből: a szex. A férjével valahogyan ilyen téren elhidegült a kapcsolatuk ezért Chantal fűvel-fával lefekszik csak hogy kielégítse szexuális vágyait. Sajnos, ez lesz a veszte.

Ha szimpatikusnak találod a karaktereket vagy szereted a csokoládét, vagy esetleg mindkettő akkor Neked ajánlom ezt a könyvet. Nagyon izgalmas történet négy nőről akiknek néhol hétköznapos néha pedig nem mindennapi problémákkal kell megküzdeniük. Ha nem megy a szex, ha megromlik egy házasság, ha megcsal a pasid vagy a tesóddal vannak gondok. A regény nem világmegváltó dolgokkal foglalkozik de mégis, felüdülő érzés olvasni. Egy könnyed történet, jó humorral fűszerezve, mégis meglepő fordulatokkal. Télen, egy finom forrócsoki mellett tökéletes olvasnivaló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése